2011. július 4., hétfő

Roborálok


Nohát, először bocsánat, nem ma látják életem fotóit, de talán elnézik, mert nem olyan egyszerű napfénytelenül a kanapén ülve valami élvezhetőt összehozni. Most például kevésbé sikerült, ráadásul a kacsamell másnap már nem mutatta legszebb rózsaszínét, most vagy elhiszik, hogy amúgy először igen, vagy bizalmatlanok és nem. 
A kacsamell természetesen az én kívánságom volt, imbiszt olvasók gondolom csak elengednek egy félmosolyt, persze, ezt ismerjük, valahogy mindig akad mellé egy magyarázat. Most is. Orvosi utasításra roboráló étrenden élek elvileg, nem mintha tudnám, mit is jelent ez a gyakorlatban, hagyatkozom az ösztöneimre. Tegnap például ennek jegyében megettem egy krémest a délutáni kávé mellé, amitől jó éreztem magam, másrészt viszont nem biztos, hogy most kellene súlyt növelni, amikor a jobb láb éppen terhelődni kezd (ma már 30 kilót tesztelünk). Abban maradtam magammal, hogy fő a jó hangulat, tehát csak épüljön be az a krémes. A roborálás másik fontos alapköve a kacsamell volt a hétvégén, rágondoltam, kértem és Herr Paprika jó volt hozzám. Most ötfűszerrel készült, sütésre nem térnék ki, itt lehet nézegetni a korábbi akciókat. A főszereplő ma a kínai tojásos tészta, kókusztejjel, ropogós bambuszrüggyel, szójacsírával, gyömbérrel, gombával. És persze egy kis csípős.




Kókusztejes-gyömbéres tészta 


25 dkg kínai tojásos tészta
25 dkg barna csiperke
10 dkg bambuszrügy
10 dkg szójacsíra
kókusztej
gyömbér (3-4 cm)
csípős paprika vagy chilipehely
mogyoróolaj
szezámolaj


A tésztát egy mélyebb tálba tesszük, felöntjük annyi forró vízzel, amennyi nagyvonalúan ellepi, sózzuk, átkeverjük, lefedjük, nagyjából 10 percre állni hagyjuk. Az idő elteltével ellenőrzünk, ha megfelelő az állaga, akkor fedő nélkül félretesszük. 
A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd mérettől függően felezzük, negyedeljük. Ha csípős paprikát használunk, akkor megmossuk, szárazra töröljük, és vágunk belőle annyi vékony csíkot, amennyit bírni fogunk. Egy mélyebb serpenyőben felhevítünk 1 ek mogyoróolajat, beleszórjuk a gombát, néha megkeverve néhány percig pirítjuk, akkor következhet a lereszelt gyömbér, keverés, csípős paprika vagy chili ízlés szerint, só, majd jöhet a tojásos tészta és 1,5-2 dl kókusztej. Keverés, majd jöhetnek a bambuszrügyek, még egy-két perc, azután levehetjük a serpenyőt a tűzhelyről, már csak a szójacsíra és egy kevés szezámolaj hiányzik. Kóstolunk, mint mindig, ha valami hiányzik, most lehet pótolni.
Kacsával vagy anélkül is megér egy próbát. Mi teszteltük mindkét változatban, átment.


Terv holnapra már kész a fejemben, ha kisüt a nap, képileg igyekszem kerülni a sápadtságot. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails